Globalno protiv kriminala

VIDEO K9: Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvuje 83. zasedanju Generalne skupštine INTERPOL-a i svečanom obeležavanju stogodišnjice te organizacije u Monaku.

449

Tokom prvog dana Skupštine, ministar Stefanović je ocenio da je ovo odlična prilika da se podsetimo na ono šta Srbija znači Interpolu, ali i na sve što je Interpol učinio za Srbiju.

Stefanović je istakao da je Srbija danas među deset najpoželjnijih partnera, kako pokazuju svi podaci Interpola, a tako su se izjasnile zemlje partneri, svaka od 190 država, što pokazuje našu ozbiljnost, preciznost i ono što srpska policija radi na međunarodnim odnosima.

Ministar je naglasio veliki značaj saradnje u Interpolu što je pokazalo i uspešno rešavanje nekoliko poslednjih teških slučajeva u Srbiji. On je naglasio da je posao srpske policije da se bolje organizuje u saradnji sa drugim policijama u našem regionu, ali i na nivou Interpola jer kriminal ne poznaje granice.

U situaciji kada se kriminal udružuje i policija mora da postavi snažnu odbranu za naše građane u proklamovanoj borbi protiv korupcije i kriminala, ma odakle dolazili.

Ovom skupu prisustvuju i direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.