“Gledaj da te vide, vozi se biciklom”

VIDEO K9: Na platou ispred tržnog centra Promenada, povodom Dana planete zemlje, program su, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, organizovali Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i društveno odgovornim kompanijama.

0
15

Kampanja i projekat pod nazivom “Gledaj da te vide, vozi se biciklom” predstavljen je, povodom Dana planete Zemlje, na platou ispred tržnog centra na Bulevaru oslobođenja 119, gde je akcenat stavljen na zaštitu vazduha od zagađenja, pre svega u saobraćaju i promociju bicikla kao prevoznog sredstva.

Broj biciklista u našem gradu je sve veći i danas ih ima oko 50.000, zbog čega je važno voditi računa o njihovoj bezbednosti. Samo prošle godine je u Srbiji, u saobraćajnim nezgodama, život izgubilo 46 biciklista, a oko 1.400 teže ili lakše povređeno. “Gledaj da te vide, vozi se biciklom” u Novom Sadu je prvo izvođenje ovog projekta čiji je osnovni cilj ima promovisanje biciklizma kao sporta, sigurnost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama.

Sa decom iz dve novosadske osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i „Branko Radičević“ ovom prilikom su realizovane aktivnosti na više poligona, gde su, uz prisustvo animatora, simulirali određene situacije iz saobraćaja, a upriličen je i takmičarski poligon za najmlađe.  Pored toga, fokus je stavljen na zdravstveni i sportski aspekt vožnje bicikla.

Stamatović je naveo i da je planirano ukupno 5 izvođenja projekta  “Gledaj da te vide, vozi se biciklom” u gradovima širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.