Glasovi iz Argentine

VIDEO K9: Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu danas su imali priliku da se upoznaju sa Argentinom, njenom istorijom, kulturom i savremenom politikom, na predavanju koje je održao ambasador te zemlje u Srbiji, Osvaldo Marsiko.

0
53

Ambasador Argentine u Srbiji, Osvaldo Marsiko održao je danas predavanje o savremenoj Argentini studentima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, pod nazivom „Voices from Argentina – a lecture on Argentine history, foreign policy and cultural life“.

Iberoamerički centar već dve godine deluje u okviru Filozofskog fakulteta, osmišljen kao predstepenik za osnivanje Odseka za italijanske i iberoameričke studije koji ovih dana počinje sa radom.

Ambasador je o savremenoj Argentini govorio na engleskom jeziku, kako bi predavanje mogli da prate i studenti sa ostalih odseka ovog fakulteta.

Na Filozofskom fakultetu svake godine organizuju brojne događaje koji se tiču španskog jezika, često sa učešćem studenata.

Dr Bojana Kovačević Petrović, upravnica Iberoameričkog centra, je ovom prilikom najavila Letnju školu latinoameričkih studija sredinom jula, koju svake godine organizuju sa Društvom hispanista Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.