Glasači su i potrošači

VIDEO K9: Umesto realnih političkih programa koji će obezbediti uspostavljanje kvalitetnog savremenog potrošačkog društva, glasači u Srbiji pred svake izbore dobijaju revolucionarne izjave i pozive u bolje sutra koje nikako da dođe, rekla je u našoj emisiji Otvoreni ekran Jovanka Nikolić, pravna savetnica Asocijacije potrošača Srbije.

0
48

Borci za zaštitu ljudskih prava ističu da je najveće dostignuće demokratskog društva ostvareno kroz tu borbu pravo glasanja, odnosno biranje svog predstavnika na izborima. To takođe znači da izabrani prestavnik ima određene obaveze, kazala je pravna savetnica Asocijacije potrošača Srbije.

Tokom svih proteklih izbornih godina glasači u Srbiji, umesto pragmatičnih i realnih političkih programa, dobijali su revolucionarne objave, izjave i pozive u neko bolje sutra, navela je Nikolić.

Građanima je pred izbore neophodno reći šta će biti urađeno po pitanju svakog osnovnog potrošačkog prava.

U ovoj 2022. godini ni pozicija ni opozicija ne razmišljaju o građanima kao članovima porodice – društva u kojem živimo, zaključila je Nikolić, koji su i potrošači i poreski obveznici kojima, kao njihovi izabrani predstavnici, treba da obezbede osnovne uslove za dostojanstven život u 21. veku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.