Godišnji koncert KUD-a penzionera

VIDEO K9: Kulturno-umetničko društvo Udruženja penzionera grada Novog Sada održalo je danas godišnji koncert u amfiteatru SPENS-a. Publici su se uspešno predstavile četiri sekcije ovog Kulturno-umetničkog društva – muzička, literarna, filklorna i dramska.

547

Iako postoje samo dve godine, KUD Udruženja penzionera grada Novog Sada može se pohvaliti učešćem na brojnim festivalima, smotrama i dešavanjima. Na godišnjem koncertu publici su se predstavile sve sekcije KUD-a.

 

“Muzička sekcija će otpevati četiri pesme, dve rodoljubive, pevaćemo pesmu ovo je Srbije i pesmu Tamo daleko, ali u jednom sasvim drugom aranžmanu, ne ono klasično izvođenje te pesme, mi je izvodimo uz recital. Ostale sekcije, literarci su jako dobri su jako dobri pesnici, tvorci izuzetnih pesničkih tvorevina, pesama i četiri literarna stvaraoca će se danas prestaviti svojim pesmama”, rekla je Olga Kovač, predsednica KUD-a.

Dramska sekcija pripremila je kratki skeč njihove autorke Anđelije Žižić, a svoj nastup imala je i najmlađa, folklorna sekcija ovog KUD-a, nastala pre godinu dana.

 

“Prvi nastup im je bio ove godine na našem polugodišnjem koncertu koji smo održali u prostorijama Udruženja penzionera grada Novog Sada u Poštanskoj 3, bili su i na festivalu Pesmom i igrom kroz Vojvodinu, gde su pozdravljeni burnim aplauzom”, kaže predsednica KUD-a.

 

Pomenimo i da je njihov gost na ovom koncertu bio muzička nada Novog Sada, mladi Slaven Balać, nagrađen brojnim nagradama. Za svoje nastupe se članovi ovog KUD-a pripremaju svakodnevno, a od svega im je, kako kažu, najlepše druženje koje pritom imaju.

 

KUD Udruženja penzionera grada Novog Sada rado se odaziva svim dešavanjima na koja dobiju poziv da prikažu svoje umeće. Naredni nastup će, kako kažu, na njihovu veliku čast i zadovoljstvo, imati već sledeće nedelje i to u Narodnoj skupštini u Beogradu, gde će na kraju redovnog jesenjeg zasedanja republičkog parlamenta otpevati himnu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.