Geovikend na PMF-u

VIDEO K9: Geovikend na Prirodno metematičkom fakultetu u Novom Sadu sutra će okupiti srednjoškolce zainteresovane za studiranje na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Oni će istovremeno na Geoolimpijadi imati priliku i da provere svoje znanje iz geografije.

0
368

Poseta PMF-u ove subote biće prava prilika za naše srednjoškolce da se upoznaju sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo ovog fakulteta koji za njih organizuje tradicionalni Geovikend.

“Mi ćemo kroz interesantne radionice i kratka predavanja predstaviti ono sve što im pruža ovaj departman ukoliko se odluče da studiraju kod nas. Pravićemo jednu radionicu iz gastronomije, koja je trenutno najpopularniji smer kod nas, nekada su nam dolazili učenici srednjih ugostiteljskih škola a danas mahom gimnazijalci i učenici drugih srednjih škola se interesuju za ovu profesiju. Imaćemo jednu radionicu gde se naši profesori koji se bave praksom pripremati hranu pred budućim studentima da im pokažu tu našu novu laboratoriju i kako uopšte izgleda taj deo praktične nastave”, rekao je dr Igor Stamenković, docent na PMF-u.

Pored Geovikenda, u isto vreme će biti organizovana i Geoolimpijada na kojoj će učestvovati učenici srednjih škola koji žele da provere svoje gradivo geografije razreda koji pohađaju.

“Treću godinu za redom organizujemo Geoolimpijadu to je jedno neformalno takmičenje iz geografije, gde dolaze učenici 1,2. i 3. razreda srednjih škola i takmiče se do tog gradiva koje pripreme, otprilike do januara, februara meseca. Do sada imamo prijavljenih 80 učesnika za takmičenje, preko 160 srednjoškolaca će biti naši gosti”, naveo je Stamenković.

Stamenković je pozvao sve srednjoškolce da ove subote budu njihovi gosti na ovim zanimljivim manifestacijama, a kako je istakao, budućim studentima biće predstavljen i novi smer – Geo informatika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.