Gde smo od “pametnih gradova”?

VIDEO K9: Nove tehnologije promenile su naš život, ali će to tek učiniti u narednom periodu, kada još više u svetu bude zaživeo koncept pametnog grada. "Najpametniji grad" na svetu je Beč, a među pametnima su i Toronto, Pariz, Njujork, London, Belin, Koepnhagen, Tokio.

791

U Srbiji nema pametnih gradova koji efikasno i razumno koristi resurse, štedi energiju i smanjuje negativne uticaje na okolinu.

U Novom Sadu se danas održava Međunarodno savetovanje “U susret humanom gradu”, čija tema je primena novih tehnologija u saobraćaju, ali i drugim aspektima života u gradu. Skup je okupio stručnjake iz oblasti saobraćaja, ali i drugih oblasti vezanih za takozvano “pametno” funkcionisanje grada.

“NA FTN-u imamo veliki broj onih koji razvijaju te nove tehnologije, a sa druge strane nisu to samo nove tehnologije, pametan grad je grad koji implementira jednostavna i jeftina rešenja. Znači pametan grad nije samo grad sa novim tehnologijama. U oblasti saobraćaja mogućnosti su zaista široke i da ne zaboravimo, da to nisu samo pametni automobili, to su i pametni pešaci i biciklisti i oni koji se voze javnim prevozom”, rekla je prof. dr Valentina Basarić, Departman za saobraćaj FTN.

Evropska unija napravila je mapu gradova koji imaju potencijala da postanu pametni gradovi, a Novi Sad nije na toj mapi, ali može biti i učesnici konferencije naveli su da će u narednom periodu učiniti niz koraka kako bi Novi Sad poneo i taj epitet.

“Smart city podrazumeva nekoliko praktičnih koraka – pametan saobraćaj, pametno urpavljanje gradom, razvoj i snabdevanje gradom energijom. To su i atrubuti održivog razvoja prenešeni na urbanu srednu”, naveo je Vuk Bogdanović, iz Programskog odbora. 

Najvažnija mera u tom pravcu je racionalna potrošnja energije. Sprovodi se uvođenjem obnovljivih izvora energije i boljom termičkom izolacijom građevinskih objekta.

Posebna pažnja je usmerena na upravljanje otpadom. Cilj je smanjiti količinu otpada.

Grejanje na struju treba zameniti parnim grejanjem i, u perspektivi, uvesti daljinsko hlađenje kao alternativu individualnim klima-uređajima.

Ekologija “pametnog grada” podrazumeva proširivanje i stvaranje novih zelenih površina i postavljanje solarnih kolektora na mestima gde je to moguće.

U “pametnom gradu” mora da postoji dobro noćno osvetljenje ulica i trgova.

Zatim, čiste i ravne pešačke staze širine bar 2 m bez parkiranih vozila, čisti i ravni trotoari oslobođeni životinjskog i drugog otpada, centralni računarski sistem uz kontrolu semafora na pešačkim prelazima i raskrsnicama.

“A ono što posebno želim danaglasim jesu primeri dobre prakse iz razvjenih zemalja. Navešću jedan simpatičn primer iz Holandije, gde Mark Rute, to je premijer Holandije, je žurio biciklom na susret sa predsednikom jedne od najmoćnijih zemalja sveta, SAD, Barakom Obamom, koji je došao helihopterom, sa sve obezbeđenjem, to je pet-šest helihoptera, a Mark Rute je vozio biciklo. Šta želim da kažem? U svemu ovome nam je potrebna i promena ekološkog ponašanja, ekološke kulture, energetske kulture gde moramo i mi svi zajedno sa vama iz medija da medijski propagiramo nove navike, nove kulture, a sve u cilju budućeg humanog grada”, rekao je Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku .

 

BEČ – NAJPAMETNIJI GRAD

Prema svim merilima Beč je na prvom mestu pametnih gradova sveta: sve otpadne vode dovode se do glavnog pogona za prečišćavanje gde se prečišćavaju do 95%. Tako prečišćenu vodu ispuštaju u Dunav.

Više od polovine gradskih površina su pod zelenilom.

Za narednu dekadu razmatra se mogućnost daljinskog hlađenja. Efekat daljinskog hladjenja je ušteda električne energije do 80 odsto u odnosu na do sada postavljene individualne klima uređaje. Neke bolnice i poslovni objekti već su priključeni na mrežu daljiskog hladjenja.

“Virtuelna gradska kancelarija” radi neprekidno i pomaže građanima da obave brojne administrativne poslove.

Izgrađena su postrojenja za sortiranje, reciklažu plastičnog otpada i sagorevanje u cilju dobijanja električne energije i biogasa iz organskog otpada. Tako proizveden biogas priključuje se na gradsku gasnu mrežu.

Ulično osvetljenje u Beču podrazumeva pretežno “led” tehnologije kojom se štedi električna energija.

Propisana širina trotoara iznosi 1,5-2 m.

Čistoću grada održavaju brojne ekipe za čišćenje, postavljaju se korpe za odlaganje uličnog otpada i propisuju visoke kazne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.