Gde odmaramo ovog leta?

VIDEO K9: Pred nama je leto i sezona godišnjih odmora koje će mnogi naši sugrađani iskoristiti za putovanje do neke morske obale, bez obzira na cene koje su ove godine u proseku 10 do 20 posto više u odnosu na prošlu godinu.

0
48

Letnje godišnje odmore provodimo onako kako nam kućni budžet nalaže, bilo da boravak u željenoj destinaciji plaćamo odjednom ili na rate. Oni koji su bili u predsezoni ili imaju vlastiti smeštaj, nemaju primedbe na cene.

Prosečan građanin Srbije koji je do sada uspevao da izdvoji novac za putovanje, ove godine neprijatno je iznenađen visokim cenama smeštaja u popularnim odmaralištima u inostranstvu, ali i u našoj zemlji. Štrand je naše more, kažu Novosađani. Ipak, sunčane plaže i more mnogi sanjaju tokom čitave godine pa će se i ove godine snaći da sebi priušte odmor na kakav su navikli.

Naravno, ima i sugrađana kojima letovanje nije prioritet s obzirom na svakodnevne probleme sa kojima su suočeni.

Najpopularnije destinacije za naše građane i dalje su Grčka, zatim Turska, Crna Gora, ali i Egipat i Tunis. Prema podacima Nacionalne asocijacije turističkih agencija u Srbiji (JUTA), oko 1,3 do 1,4 miliona turista iz Srbije putuje preko turističkih agencija, dok oko 250.000 do 300.000 ljudi letuje individualno, a pri odabiru destinacije presudna im je cena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.