Gde je Narodna inicijativa?

VIDEO K9: Narodni poslanik Radomir Lazović iz Zeleno-levog kluba izjavio je danas da će podneti krivične prijave zbog, kako je rekao, skrivanja Narodne inicijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora.

0
14

Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, Radomir Lazović, izjavio je danas da se devet meseci od podnošenja Narodne inicijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora, koju je potpisalo više od 38.000 građana, ne zna gde se ta inicijativa nalazi nakon što je, u maju prošle godine, primljena na pisarnici Skupštine Srbije.

Lazović navodi da se devet meseci nakon predaje te narodne inicijative ne zna gde se ona nalazi te pojasnio zašto misli da je, kako je naveo, neko odlučio da je namerno skloni iz zvanične procedure.

Poslanica Jelena Jerinić pojasnila je važnost ovog dokumenta.

U slučaju da je sa Narodnom inicijativom postupljeno u skladu sa zakonom, kazala je Jerinić, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo trebao bi da proveri listu potpisnika u roku od 30 dana, a zatim bi ona bila stavljena na dnevni red Narodne skupštine, te dodala da će insistirati na utvrđivanju pravne odgovornosti onih koji su doveli do ove situacije.

Lazović je naveo da oni predlažu osnivanje specijalne komisije, koju bi činili poslanici svih poslaničkih grupa i tri predstavnika oragnizatora narodne inicijative te da ne isključuje i krivične prijave protiv odgovornih za skrivanje inicijative građana..

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.