Prevare uličnih prodavaca…

VIDEO K9: Ukoliko mislite da ćete proći jeftinije kupujući voće od uličnih prodavaca, razmislite o tome još jednom.

0
136

Tragom žalbi naših sugrađana, odlučili smo da proverimo koliko je zapravo težak kilogram na uličnoj tezgi preko puta Futoške pijace.

Naša ekipa kupila je na tom mestu za 150 dinara jagode koje prodaju po ceni od 130 dinara za kilogram, što znači da je voća u kesi trebalo biti oko 100 grama više od te količine.

Proverili smo težinu kupljenog voća na kontrolnoj vagi kod Futoške pijace koja je, međutim, pokazala da je u kesi svega 740 grama.

Izmerili smo težinu i na kućnoj vagi koju smo poneli sa sobom i koja je pokazala da je merni instrument na pijaci tačan.

Ekipa se vratila kod uličnih prodavaca u nameri da ponovo izvagaju ono što su prodali, što su ovi odbili, ali su vratili novac uz pretnje da ih ne snimamo jer će nam polupati kameru.

Na konstataciju da su 740 grama jagoda prodali po ceni za oko kilogram i 100 grama, komentar je bio “Dosta ti je!”

Našoj ekipi je i bilo dosta, a jagode su kupili na tezgi od prodavca na Futoškoj pijaci, 200 dinara za kilogram, pa i jače, kao što je pokazala kontrolna vaga.

Kontrolne vage služe upravo u svrhu kontrole količine kupljene robe, a nakon ovog iskustva dobro razmislite da li vam je jeftinije platiti 150 dinara za 740 grama voća na ulici ili 200 dinara za kilogram na pijaci?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.