Gašenje ili integracija Policijske ispostave Liman?

VIDEO K9: Poslednje sedmice u javnosti se sve više spominje gašenje Policijske ispostave “Liman” u negativnom kontekstu, što uznemiruje javnost, a posebno stanovnike gradskih četvrti koji žive i rade na području koje je teritorijalno pokrivala PI “Liman”.

0
222

Tim povodom, Strukovno udurženje policije Dr Arlibald Rajs saopštilo je da to ne znači manjak policajaca na ulicama ovog dela Novog Sada, već naprotiv, efektivno i efikasno obavljanje poslova javne bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je odlučilo da integriše Policijsku ispostavu liman u Policijsku ispostavu Stari grad, s tim što će i svi zapsolenih sa Limana preći u ispostavu Stari grad.

U Strukovnom udruženju policije Dr Arčibald Rajs objašnjvaju da PI Liman ima dva bezbednosna sektora, a da bi u skladu sa propisima u svakom sektoru trebalo da se nalazi bar jedan policajac ili patrola.

“Nažalost, PI “Liman” uglavnom ima samo jednu auto-patrolu koja u zavisnosti od posla nekada i ne može da se odazove svakoj dojavi ili zahtevu građana i ustanova za intervenciju policije. Srž problema jeste broj sistematizivanih radnih mesta u PI “Liman”, što iznosi oko 30 policajaca, tako da takva organizacija rada po pokrivenosti područja nije bila realno moguća, jer u praksi operativno se raspolaže sa trećinom ljudstva zbog slobodnih dana, bolovanja, obučavanja, ispomoći, vanrednih odsustva”, navodi se u Saopštenju SUP Dr Arčibald Rajs.

U SUP-u dalje objašnjavaju da je osnovni kriterijum za određivanje broja policajaca broj stanovnika, kojih sada na teritoriji PI Liman ima oko 50 000, uz podsećanje da je kada se formirala stanica bilo mnogo manje stanovnika.
MUP je upravo prepoznao ovaj problem kao i trenutni neadekvatni montažni objekat gde je smeštena PI “Liman” i odlučio se za pristup integraciji, saopštilo je Udružnje.

“Na taj način PI “Stari grad” koja već broji preko 100 policajaca, moći će da sa dodatnih 30 policajaca, organizaciono, logistički i kvantitativno postigne da efektivno i efikasno obavlja poslove javne bezbednosti.”, smatraju u Udruženju.

Dakle, sva statistika koju mediji navode poput stanja bezbednosti, broja stanovnika, broja vitalnih objekata, broj izvršenih krivičnih dela na tom području ne iziskuje policijsku ispostavu kao organizacionu jedinicu, već iziskuje veću prisutnost i veći broj policajaca, zaključuju u strukovnom udruženju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.