Futoška pijaca: Više prodavaca nego kupaca

VIDEO K9: Vremenski uslovi utiču i na prodaju i promet na novosadskim tržnicama, potvrdili su u razgovoru za Kanal 9 prodavci na Futoškoj pijaci. Kako kažu, oseti se da su godišnji odmori, ali i da ljudi nemaju novaca, pa im je mnogo i da odvoje par desetina dinara za kilogram svežeg voća i povrća.

840

Prodaja ne ide, naročito kad upekne, žale se prodavci. Kažu, tad nema kupaca, a i roba se brzo kvari, pa su u duplom gubitku. Kad sunce malo zađe za oblake, situacija je nešto bolja, ali i dalje teška. 

Ovih dana izuzetno su tražene i salate, kažu prodavci, ali su one nezgodne za prodaju jer se brzo osuše, a onda više nisu lepe i teško se prodaju. Zato prodaju robu po minimalnim cenama, ali za kupce i te minimalne cene su, kako navode, često paprene.

U potrazi za što nižim cenama, kupci su u stanju da i po nekoliko puta obiđu svaku tezgu, ali ipak, cenkanja nema. Zato mnogi kupci već imaju svoje stalne prodavce, pa na taj način ponekad dobiju robu i po nešto povoljnijim cenama.

Prodavci se takođe žale da ima manje kupaca nego ranijih godina, kada su kako kažu, pijace vrvele od ljudi. Prema njihovom mišljenju, za ovavku situaciju krivi su veliki marketi, ali i grad Novi Sad koji nije obezebedio dovoljno parking mesta u blizini Futoške pijace, te se građani uglavnom odlučuju za kupovinu na drugim pijacama koje imaju bolje uređen pristup.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.