Futog: Neprohodan put i mulj u vodi

VIDEO K9: Stanovnici Ulice 7. jula u Futogu godinama imaju problem sa, kako navode, vodom neispravnom za piće i putem nebezbednim za kretanje. Kako su rekli u razgovoru za Kanal 9, već su se obraćali nadležnima, ali je odgovor izostao.

0
3282

Sam kraj Ulice 7. jula u Futogu, koji izlazi na Proletersku ulicu, tek nedavno nasut je tucanikom.

Do nedavno, tu je bila samo zemlja. Put inače vodi do škole i sportske hale, a deca iz ovog kraja svakodnevno se tim putem kreću. Problem je što je put uzak i njime prolaze i automobili, a trotoara nema.

“Problem je zato što vidite sami kakav je put, tu kad padne kiša deca moraju da idu u čizmama u sred leta, zato što je ležala voda. Tu je skoro nasuto, pred izbore, da se malo poravna da bi lepše izgledalo. Bilo je blato, kad padne kiša čizmama su morali prolaziti do škole tuda. Tu je škola, tu je ambulanta, tu je hala, sve je tu. Daleko je kad se ide okolo. Tako da, ovo su sad rešili i put nam je sužen na kraju”, rekao je Đurađ Mokrić, stanovnik Ulice 7. jula.

Stanovnici su pre svega zabrinuti za bezbednost dece koja prolaze ovim putem, jer pored samog lošeg puta, nema ni rasvete u ovom delu ulice. Još jedan problem koji stanovnici imaju, jeste voda za koju kažu da nije ispravna za piće.

“Sa vodom je problem to što nema kružni tok, što je mulj. Znači vodu kad otvore, kad puste. Tu je bio čovek što je redovno radio, on je sad otišao u penziju. On tu kad ispira, ovi kanali budu puni kao soc od kafe kad operete, tako bude. Voda je sigurno bakteriološki neispravna”, navela je meštanka Nada Kvrgić.

Iako ovi problemi godinama postoje i stanovnici su se, kako tvrde, obraćali nadležnima, međutim ništa nije preduzimano. Ipak, izražavaju nadu da će nadležni pronaći rešenje za ove probleme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.