FTN: Počeo kurs “Ispod haube”

VIDEO K9: Na Fakultetu tehničkih nauka danas je počeo petodnevni kurs pod nazivom "Ispod haube". Ovaj kurs okupio je studente sa petnaest evropskih univerziteta, koji će tokom narednih dana učiti o automobilskom inžinjerstvu.

0
691

Akademski kurs “Ispod haube” istražuje temu tehnologije motornih vozila i organizovan je od strane Udruženja studenata tehnike Evrope BEST Novi Sad u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka.

“Danas počinjemo sa akademskim delom, koji će trajati do petka, 14. jula. Predavanja će se održavati ovde, na Fakultetu tehničkih nauka, u saradnji sa Departmanom za mehanizaciju i konstruktivno mašinstvo. Predavanja će biti na temu automobilskog inžinjerstva. Došlo nam je 20 studenata iz inostranstva, iz čitave Evrope, sa 15 različitih univerziteta, koji će slušati, kao što sam rekao, do petka, predavanja na temu automobilskog inžinjerstva, za šta će na kraju dobiti validnu potvrdu da su to položili”, naveo je Ilija Bobinac iz Udruženja Best Novi Sad.

Studentima će predavanja držati profesori sa Fakulteta tehničkih nauka, a pored teorije, studenti će biti u prilici da u Laboratoriji za motore i vozila na primerima vide kako izgleda ono što budu čuli na predavanjima.

“Na ovom kursu ćemo se baviti osnovama automobilskog inžinjerstva za studente koji su iskazali interesovanje. Sadržaj kursa su neke osnove same tematike, znači predviđene za studente koji nisu ranije u okviru svog školovanja slušali te predmete. Tako neke bazične stvari, šta sve na vozilu postoji od sistema, sklopova, čemu služi, kako radi. Ti svi neki savremeni sistemi za asistenciju vozaču, za poboljšanje dinamike, bezbednosti i tako dalje. To su neki sadržaji”, rekao je Boris Stojić, docent na FTN-u.

Sertifikat koji će studenti nakon završetka kursa dobiti, prepoznat je širom Evrope i nosi jedan ESPB bod.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.