FTN: Dodeljena Svetosavska nagrada

VIDEO K9: Na Fakultetu tehničkih nauka je, na Svetosavskoj svečanosti, uručena istoimena nagrada za najboljeg studenta i master studenta kao i diplome za završene master studije.

0
522

Ove godine Svetosavsku nagradu je dobio Miloš Spasić koji je sa 24 godine upisao doktorske studije, a prosek dosadašnjeg njegovog studiranja na osnovnim i master studijama je 10,00.

“Danas mi je ta čast da dobijem Svetosavsku nagradu za najboljeg studenta koja se dodeljuje svake godine. Meni je pripala za 2016/17. školsku godinu. Za sada sam još uvek na doktorskim studijama, držim se polja istraživačkog rada. Toga se držim a videću gde će me život odvesti. To je trenutno moje usmerenje”, rekao je Spasić.

Skroman i prvi među najboljima je i Nenad Šegrt, koji je završio master studije na Departmanu Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment, a master studije je završio u oblasti projektnog menadžmenta. On je izabran za najboljeg studenta ove promocije sa prosečnom ocenom 9,11.

“Vrlo sam se obradovao kad sam dobio poziv iz studentske službe kad sam bio obavešten da sam upravo ja taj najbolji”, kazao je Šegrt.

On je dodao i da mu je ova nagrada pravi podsticaj za buduću karijeru koju je već počeo da gradi, jer je dobio posao u programerskoj firmi.

Dekan FTN-a Rade Doroslovački istakao je da je ponosan na studente jednog od najvećih visokoškolskih ustanova u Novom Sadu koju svake godine upiše 11.000 studenata.

“Mi godinama proslavljamo Svetog Savu i ovo je promocija master inženjera i to je jedna od najsvečanijih promocija. Ovoga puta prisustvuje i njegovo pravosveštenstvo Irinej Bulović, bački episkop”, naveo je Doroslovački.

Svetosavsku himnu u čast studenata i školske slave otpevao je hor Gimnazije “JovanJovanović Zmaj”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.