FTN: “Budi svoja veza” za posao

VIDEO K9: Treći po redu Sajam zapošljavanja pod nazivom "Budi svoja veza" održan je na Fakultetu tehničkih nauka novosadskog Univerziteta. Ovaj sajam organizuje evropska studentska organizacija ESTIEM sa ciljem da studentima približi kompanije, mogućnosti obavljanja stručnih praksi i, naravno, mogućnost zapošljavanja.

313

Sajam zapošljavanja “Budi svoja veza” studentima završnih godina i master programa pruža mogućnost obavljanja stručnih praksi i zapošljavanja, dok je za studente prve i druge godine dobra motivacija da na vreme potraže posao u struci.

“Vreme koje dođe do treće i četvrte godine vrlo brzo prođe i ovo im pomaže da se opredele za određene studijske programe, odnosno, određena usmerenja, da izaberu određene kompanije gde će raditi praksu. Najčešće ta praksa znači i korak ka zapošljavanju u toj kompaniji”, rekao dr Nenad Simeunović, profesor na PMF-u.

Ovaj sajam zapošljavanja, za razliku od sajma KONTE u čijem je fokusu IT idustrija, usmeren je na ostale, a zahvaljujući povratnim informacijama iz kompanija koje učestvuju fakultet usmerava svoje nastavne aktivnosti, kako bi obrazovali upravo onakve kadrove kakvi su u ovom trenutku traženi na tržištu rada.

“Pored toga što studente pripremamo za zapošljavanje u neke firme, mi im savetujemo i podstičemo na inovativnost i na preduzetništvo, odnosno da sami započnu neki svoj biznis, da svoje ideje razviju, realizuju, jer smatramo da će na taj način biti dobra podrška svim ostalim industrijama, pa da i ove automotoindustrije koje dolaze sa strane ne traže partnere negde u svojim zemljama i negde napolju, nego od naših kompanija”, naveo je Simeunović.

Na taj način, kao i uz pomoć startapova nastao je, kako je rekao, nemali broj preduzeća i spinof kompanija koja su danas poznata imena na srpskom tržištu.

Studenti su na ovom sajmu imali priliku da se upoznaju sa sedam svetskih i domaćih kompanija, kao i IdeaLabom, prijateljem evropske studentske organizacije ESTIEM, koja je organizator sajma zapošljavanja na FTN-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.