Fruškom gorom uz “Zlatne fruške staze”

VIDEO K9: Aplikacija „Zlatne fruške staze “, kreirana za mobilne uređaje s ciljem omogućavanja lakše orijentacije za planinski biciklizam i rekreativne bicikliste na Fruškoj gori, svečano je danas predstavljena u Čortanovcima.

0
8

Reč je o projektu koji se realizuje u saradnji Pokrajinske vlade i Novosadskog biciklističkog kluba “Inviktabajk“. Tom prilikom, najavljen je i program sportsko-rekreativne manifestacije „Tour de Fruška“ za 2023. godinu.

“Želimo da ova manifestacija postane jedna vrsta motivacije da radimo više i bolje da bi Fruška gora bila atraktivnija i imala više sadržaja. Za narednu godinu planiramo da je učinimo masovnijom i da dobije dodatni kvalitet. Radili smo kao tim, jer se samo tako može postići uspeh”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je podsetio da je, zahvaljujući sredstvima Pokrajine, u proteklih šest godina uređeno više od 55 kilometara lokalnih puteva na Fruškoj gori, čime su, kako je rekao, stvoreni uslovi da ona bude dostupnija za sve.

U okviru aplikacije „Zlatne fruške staze “ planirano je mapiranje oko 40 različitih staza (trekova) za planinski biciklizam ukupne dužine 250 kilometara, a na mapama će se pojaviti svi atraktivni sadržaji Fruške gore, Fruškogorska transverzala, manastiri, vinarije, vidikovci, izletišta, odmarališta, hoteli, jezera, izvori, spomenici i „E-bike“ punktovi.

Korisnicima aplikacije će biti na raspolaganju i sledeće informacije:
– mesto polaska i mesto završetka vožnje;
– dužina staze i trajanje vožnje;
– visinska razlika na usponima i spustevima;
– početna, najniža i najviša nadmorska visina;
– vizuelno prezentovana težina, potrebna tehnička sposobnost, izdržljivost i iskustvo;
– predloženi meseci u godini za vožnju;
– spisak atraktivnih usputnih tačaka;
– mapa staze (topografski, satelitski prikaz);
– visinski profil staze;
– prikaz trenutne pozicije na mapi i visinskom profilu;
– pređena kilometraža od početka vožnje;
– preostala kilometraža do kraja vožnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.