Fotografi Zrenjaninu

VIDEO K9: Izložba radova sa prve fotografske umetničke kolonije pod nazivom ,,Grad fotografima, fotografi gradu’’, otvorena je u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu.

392

Fotografski dokumentacioni centar u saradnji sa Savremenom galerijom Ečka, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina organizator je Prve fotografske umetničke kolonije.

Tim povodom je otvorena izložba u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu koja obuhvata više od četrdeset fotografija. Autor izložbe je zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak koji je najpre istakao ideju slikarske kolonije.

Igor Mandić, samostalni likovni umetnik fotografije, pohvalio je ovom prilikom inicijativu grada Zrenjanina da organizuje pomenutu koloniju.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i Darko Dozet, fotoreporter, koji je sarađivao sa najuglednijim svetskim novinskim agencijama. On je istakao da je Zrenjanin prepoznao značaj fotografskog stvaralaštva jer je uspeo da organizuje jednu ovako značajnu koloniju.

Na fotografskoj koloniji učestvovali su majstori fotografije čija se imena nalaze u samom vrhu srpske fotografije a svi zainteresovani mogu pogledati izložbu u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.