Forum poslodavaca u Novom Sadu

VIDEO K9: Danas je u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad održan „Forum poslodavaca“ koji je organizovala novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

0
21

Na ovogodišnjem prvom „Forumu poslodavaca“ prisutnim poslodavcima i socijalnim partnerima Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Sad prezentovala je mere i programe aktivne politike zapošljavanja na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou.

Ove mere, kako je rečeno, imaju za cilj unapređenje zapošljavanja i rešavanje nekih od trenutnih problema na tržištu rada, a programi podrazumevaju finansijsku podršku poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe.

Forum je takođe prilika da za razmatranje aktuelnih tema na nacionalnom i lokalnom tržištu rada i razvijanje partnerstva, saradnje i inovativnosti u oblasti zapošljavanja. Đurđina Mačak iz filijale NSZ u Novom Sadu je istakla da ove godine NSZ ima veći budžet za realizaciju svojih programa nego ranije i iznosi 6,5 milijardi dinara pa će njihovim programima biti obuhvaćen i veći broj lica.

Na području Novog Sada trenutno je oko 13 hiljada nezaposlneih, od kojih su 60% žene, mladih do 30 godina je oko 17%, dok je starijih od 50 godina ima više od 37%. Od toga lica sa višim i visokim obrazovanjem čine više od 32%, sa srednjom stručnom spremom 48% a nekvalifikovanih 19%. Učešće dugoročno nezaposlenih je veće od 56%.

Pored predstavnika NSZ, forumu su prisustvovali i predstavnik Pokrajinske službe za zapošljavanje, predstavnici Grada Novog Sada i ostalih lokalnih samouprava sa teritorije Južnobačkog okruga, kao i relevantnih institucija i organizacija iz oblasti privrede i zapošljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.