Forum o Kineskoj četvrti

VIDEO K9: Transformacija Kineske četvrti u Omladinski kreativni polis, bila je tema danas održane, treće po redu, sednice Foruma za kulturu.

0
1082

Donošenjem plana detaljne regulacija sačuvana je Kineska četvrt i Forum za kulturu, kako je istaknuto, podržava realizaciju projekta Omladinski kreativni polis, što daje preduslove za dalje razgovore o transformaciji Kineske četvrti.

“Danas ćemo nastaviti diskusiju u smislu poštovanja našeg gradskog akcionog plana za primenu kreativnih industrija i s tim u vezi ćemo definisati sve ono što je potrebno kako bi u najskorije vreme krenuli u realizaciju ovog projekta”, rekao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Rožić je dodao da je na prethodnom forumu razmatrana i mogućnost da se oformi radno telo koje bi davalo predloge o tome kako bi namenski i arhitektonski prostor Kineske četvrti trebalo da izgleda.

“Tu komisiju sačinjavali bi predstavnici raznih tela iz Grada, odnosno uprava koje su nadležne za rešavanje ove problematike, zatim predstavnik radnog tela za kapitalna ulaganja i infrastrukturu, po jedan predstavnik zanatlija i stručne javnosti, odnosno umetnika ili udruženja”, navela je dr Mirjana Kovačević, portparolka Fondacije “Novi Sad 2021”.

Naredne nedelje Divan o Kineskoj četvrti i Forum dotaći će temu finansiranja rekonstrukcije Kineske četvrti. Kovačević je istakla da se nada da će i razgovori na tu temu rezultirati kompromisnim rešenjima na korist svih učesnika u ovom projektu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.