Formiranje pokrajinskog kriznog štaba

VIDEO K9: Doneta je odluka o obrazovanju Pokrajinskog štaba za vanredne situacije na sednici Pokrajinske vlade, koja je dala i niz rešenja o usmeravanju sredstava u nekoliko zdravstvenih i obrazovnih ustanova u Vojvodini.

0
31

Na čelu Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, o čijem je obrazovanju danas donela odluku Pokrajinska vlada, biće predsednik te vlade Igor Mirović, a zadaci štaba biće praćenje aktivnosti te koordinaciju i rukovođenje u vanrednim situacijama za teritoriju Vojvodine.

Na sednici je doneto i rešenje da Opštini Novi Bečej bude usmereno 44,6 miliona dinara za opremanje kompleksa dvorca „Heterlendi” u Bočaru.


Gerontološkom centru Zrenjanin data je saglasnost za radove na rekonstrukciji kuhinje u objektu Centra. Vrednost radova je 15 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz pokrajinskog budžeta.

Doneti su zaključci da u javnu svojinu bude nabavljen ultrazvučni kolor dopler aparat vredan 8 miliona dinara za potrebe Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin” i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda” u Melencima.

Za potrebe Opšte bolnice Sremska Mitrovica biće nabavljen RTG cev za rendgen aparat za 3,1 milion dinara.
Beloj Crkvi usmereno je 16,6 miliona dinara za završetak izgradnje školske fiskulturne sale i rekonstruikciju male sale.

Osnovnim školama „Čeh Karolj” u Adi i „Stančić Milan Uča” u mestu Kumane usmereno je 9,8 miliona dinara za rekonstrukciju centralnog grejanja i ugradnju gasa. Ukupno 10,3 miliona dinara obezbeđeno je za opremanje učionice u OŠ „Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, rekonstrukciju krova u OŠ „Miloš Crnjanski”u Novom Sadu i za radove na dogradnji školske zgrade u OŠ „Nebojša Jerković” u Buđanovcima.

Pokrajinska vlada je, takođe, za vršioca dužnosti direktora Gerontološkog centra u Kikindi imenovala Nemanju Radina, a Milijanu Stjepić za vršioca dužnosti direktora Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.