Formiranje Evropskog bloka

VIDEO K9: Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, Slobodno Pančevo i koalicija Vojvođanski blok dogovorili su formiranje Evropskog bloka, saopšteno je iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

0
210

Srbiji je neophodna evropska perspektiva, jer samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva, saopšteno je sa sastanka na kojem je dogovoreno formiranje tzv. Evropskog bloka.

Srbiji je, kako navode, potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija.

“Evropski blok čine oraginazcije i pojedinci koji dubokou evropsku ideju i koji se neće predati. U tom smislu, ovaj mali naš doprinos ideji Evrope u Srbiji i Srbija u Evropi verujem da će biti seme iz koga će iznići moćna evropska, danas opozicija, sutra vladajuća struktura koja koja će Srbiju povesti jedinim mogućim putem koji obećava mir, stabilnost i normalan život”, rekao je Nenad Čanak, lider LSV.

U Građanskom demokratkom forumu smatraju da u Srbiji u ovom trenutku nema ni jedne stranke koja podržava jasnu evropsku perspektivu.

Učesnici su se složili i da samo demokratska i evropska Srbija može biti partner susedima u regionu i garancija mira, stabilnosti i naše pripadnosti Evropskoj uniji i njenom sistemu vrednosti.

Srbija spada u red država sa najmanje dinamičnom i najslabije razvijenom ekonomijom u regionu, a naši mladi sugrađani svoju perspektivu, sve češće, vide van granica naše zemlje.

Formiranje Evropskog bloka dogovorili su Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, Slobodno Pančevo i koalicija Vojvođanski blok.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.