Formirane parcele za akva-park na Zlatiboru

VIDEO K9: Usvajanjem izmena plana generalne regulacije, odbornici Čajetine na jučerašnjoj sednici olakšali su poslovanje i investitorima i Opštinskoj upravi na Zlatiboru.

0
59

Odbornici Skupštine Čajetine juče su, usvajanjem izmena i dopuna Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – prva faza, otklonili tehničke nedostatke koji su se prethodne godine pokazali u sprovođenju tog plana, tako da će ubuduće biti olakšano poslovanje i investitorima i Opštinskoj upravi, rekao je opštinskog parlamenta Arsen Đurić nakon sednice.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta, a jedna od značajnih novina je i da su formirane parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već postoji zainteresovanje investitora iz Švajcarske prema čijim zahtevima su i formirane veličine tih parcela.

Očekivanja su da će nakon raspisivanja ovog oglasa biti izvršena prodaja tog zemljišta i da će gradnja Akva parka Zlatibor početi naredne godine.

Na sednici je doneto je i nekoliko odluka o doparcelaciji postojećih parcela kao i odluka o finansiranju izgradnje određenih infrastrukturnih projekata sredstvima investitora. To se odnosi na nekoliko seoskih mesnih zajednica za izgradnju puteva u Šljivovici, Gostilju, Jablanici, Ljubišu i Tripkovi, čime će biti zaokruženo sve ono što je planirano za 2023. godinu, naveo je Đurić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.