Formirana radna grupa za uvođenje informatike osnovcima od 1, do 4. razreda

VIDEO K9: Formirana je radna grupa za uvođenje informatike u osnovne škole učenicima od prvog do četvrtog razreda. Radna grupa ima zadatak da osmisli program do kraja godine, kažu u nadležnom ministarstvu.

0
104

ZEMLJA: INFORMATIKA ZA MALE OSNOVCE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja.

Ona podrazumeva izradu stručnog predloga za pripremu plana i programa nastave i učenje, saglasno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

U ministarstvu smatraju da bi uvođenjem jednog časa informatike nedeljno deca trebalo da nauče da koriste računare za učenje, međusobnu komunikaciju i saradnju, samostalno korišćenje udžbenika, ali i da ih koriste bezbedno. Uvođenje informatike u nižim razredima osnovne škole je osnov i za dalji ciklus učenja od petog do osmog razreda.

Ovo je, kako je saopšteno iz ministarstva, u skladu sa očekivanjima roditelja da deca nauče informatiku, ali predstavlja i podršku učiteljima da najmlađi nauče da povezuju sadržaje različitih predmeta što će im olakšati dalje školovanje.

Novoformirana radna grupa ima zadatak da osmisli program do kraja 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.