Formirana komisija u okviru EPK 2021

VIDEO K9: Gradonačelnik Miloš Vučević je doneo rešenje o formiranju posebne radne grupe koja će se baviti kapitalnim infrastrukturnim projektima u okviru projekta "Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture".

0
332

Radnu grupu će činiti arhitekta “Urbanizma” Darko Polić, kao njen predsednik, a članovi će biti pomoćnik gradonačelnika Dejan Mandić i direktor Slobodne carinske zone Živan Kolarski.

Rešenjem o formiranju radne grupe propisano je da samo predsednik komisije ima pravo na novčanu naknadu za rad i to će se regulisati posebnim ugovorom sa Upravom za kulturu, kao i da će ovo telo dva puta godišnje gradonačelniku dostavljati izveštaj o radu.

Kako je navedeno u obrazloženju, ova radna grupa je formirana u cilju pružanja stručne pomoći u izradi i realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata planiranih u okviru EPK 2021 u oblasti kulture, kreativnih industrija, turizma, obnove graditeljskog nasleđa i uređenja javnih prostora.

Zadaci ovog tela su da pruži stručnu pomoć u procesima obnove i izgradnje objekata namenjenih kulturi, obnove graditeljskog nasleđa i uređenja javnih prostora i pomogne u realizaciji Projekta “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” u tri partnerske opštine Sremski Karlovci, Beočin i Irig, kao i da sarađuje sa drugim institucijama koje sprovode projekte od značaja za EPK 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.