Formiran Savet za socijalno preduzetništvo

  VIDEO K9: U Palati Srbija u Beogradu danas je konstituisan Savet za socijalno preduzetništvo, a održana je i prva sednica novoformiranog Saveta.

  0
  14

  U Palati Srbija u Beogradu danas je formiran Savet za socijalno preduzetništvo, na čijoj prvoj Sednici je premijerka Ana Brnabić istakla da je Vlada privela kraju usvajanje Zakona o socijalnom preduzetništvu, a da sada sledi teži deo – primena ovog zakona.

  Brnabić je najavila da predstoji izrada Programa razvoja socijalnog preduzetništva, jer tek sa njegovim usvajanjem može da se obezbedi podrška za oko 500 socijalnih preduzeća, koliko posluje u Srbiji. Prvoj sednici Saveta prisustvovali su i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, kao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib. U radu na regulativi iz oblasti socijalnog preduzetništva učestvovali su NALED i Koalicija za razvoj solidarne ekonomije, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju. Cilj ovog zakona je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva, razvijanje svesti o značaju socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva, kao i zadovoljenje identifikovanih društvenih potreba. Uvođenjem socijalnog preduzetništva u pravni sistem, kako je rečeno, doprineće se aktivaciji društveno osetljivih grupa, njihovoj integraciji u društvo, ali i njihovo ekonomsko osnaživanje.
  Primena ovog zakona imaće pozitivne efekte na društveno osetljive grupe, na njihovo osnaživanje, na povećanje zaposlenosti i jačanje njihovog društvenog uključivanja u sve tokove zajednice.
  Podsetimo, Zakon o socijalnom preduzetništvu Narodna skupština Republike Srbije usvojila je 8. februara ove godine.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.