Fokus o rodnoj ravnopravnosti

VIDEO K9: U Multimedijalnoj sali zrenjaninske Gradske kuće juče je održana fokus grupa Kreni napred koju sprovodi Fond socijalne i demokratske inicijative FOSDI.

221

Organizacija FOSDI osnovana je 2000. godine kao Udruženje nevladina neprofitna organizacija u skladu sa zakonom o udruženjima.

Misija organizacije je postizanje socijalne jednakosti napretka, ostvarivanja društva znanja i aktivni dijalog na relaciji građani – instititucija. Osnovni pravci delovanja FOSDI- ja su održivi razvoj, sigurnost i jednakost svih građana i građanki, kao i razvoj društveno-ekonomskih odnosa na temeljima jednakih mogućnosti i prava.

Ove godine projekat je posvećen institucionalnom unapeđivanju primene NAP-a 2017-2020. sa akcentom na unapređivanju i funkcionisanju specijalnih savetnika za rodnu ravnopravnost. U okviru projekta u Zrenjaninu je održana fokus grupa pod nazivom Kreni napred gde se razgovaralo o sprovođenju konkretnih ciljeva.

Ovom prilikom obratila se Nataša Milojević, predsednica FOSDI koja je objasnila da su odabrana tri grada u kojima će biti održana fokus grupa.

Dr Zorica Mršćević, naučna savetnica, govorila je o teškoćama kada je u pitanju sprovođenje konkretnih planova, navodeći da su glavni uzroci neobaveštenost i spora implementacija.

Očekuje se da će projekat u budućnosti doprineti osnaživnju i poboljšanju lične bezbednosti žena u snagama bezbednosti i odbrane društva u celini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.