Fočani kandidovali Erdogana za Nobela

Bošnjaci iz Foče odlučili da turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predlože za Nobelovu nagradu za mir, sa obrazloženjem da je on u noći neuspelog vojnog puča, uz pomoć naroda odbranio demokratiju, vladavinu prava i pravnu državu, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

509

“Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika Republike Turske”, navodi se u saopštenju za medije Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” – Foča i  udruženjima demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR.

Ističu da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske uvrštavajući je u 15 najrazvijenih zemalja svijeta.

“U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede koji doprinose miru i stabilnosti svetske zajednice (UN). Republika Turska je postala ponovo nada spasa za brojne ugrožene narode i države u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti”, navodi se i dodaje da sve što Erdogan čini u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamka spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja.

Inače, ovaj predlog kandidature Erdogana za Nobelovu nagradu za mir su potpisali Ismet Hotović, predsednik Preporoda Foča-Paunci, profesor dr Hasan Balić, predsednik UDPBIH, Rizvan Halilović, predsednik UBTP BOSFOR.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.