FK Proleter u Super ligi Srbije

VIDEO K9: Pored vojvodine, Novi Sad će od narene fudbalske sezone imati još jednog superligaša – Fudbalski klub Proleter.

405

Fudbalski klub ,,Proleter”, koji je ulaskom u Super ligu ove godine ostvario svoj istorijski uspeh, osnovan je u Novom Sadu 1951. godine kao klub radnika, meštana Mesne zajednice Slana bara.

“Kroz godine klub se razvijao, nekad je to bilo malo bolje nekad malo gore, ali se nikad nije gasio. U poslednjih 10 -15 godina, dolaskom nove uprave, klub je izuzetno uznapredovao. Napravljen je novi stadion. Ovo je ovde praktično bila jedna velika rupa, gde kad padne kiša skupljala se voda i bilo je jako teško igrati fudbal”, rekao je Ozren Dukić, generalni sekretar FK Proleter za Kanal 9.

Njihov uspeh počinje plasmanom u ligu Vojvodine, potom u prvu ligu Srbije, a ove godine i u Super ligu Srbije. U upravi tima dodaju da će sugrađani od naredne sezone imati jedinstvenu priliku da na stadionu Karađorđe gledaju superligaški gradski derbi.

“Nekada je popularni Radnički sa Detelinare bio u toj Prvoj ligi Jugoslavije. Od tada, pa do danas, uvek je Vojvodina bila u Super ligi, a sada imamo i Proleter koji će se truditi da to što je radio svih ovih godina opravda i da ni jednog trenutka ne dođe u situaciju da treba da se bori za opstanak”, kazao je Dukić.

Stadion na Klisi na kojem treniraju fudbaleri Proletera trenutno ne odgovara uslovima koje propisuju Fudbalski savez Srbije i UEFA, tako da su iz kluba podneli zahtev Gradu da svoje utakmice igraju na stadionu Karađorđe. Dobili su pozitivan odgovor, kaže Dukić, koji poručuje da je ekipa dobro uigrana i spremna da pruži što kvalitetnije utakmice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.