Fiskulturna sala u Gospođincima završena nakon decenije gradnje

VIDEO K9: Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima dobili su fiskulturnu salu i sportske terene na otvorenom. Salu, čija je izgradnja počela pre jedne decenije, juče su obišli predstavnici pokrajinske i opštinske vlasti.

763

Izgradnja fiskulturne sale u OŠ žarko Zrenjanin započeta je pre 10 godina, a nastavak radova usledio je pre oko godinu dana.

Deca i sportisti u Gospođincima ubuduće će imati kvalitetnije uslove za bavljene sportom, istaknuto je tokom obilaska novih objekata.

“Ovi tereni i sportska hala veoma su značajni za decu u Gospođincima, pre svega za nesmetano obavljanje časova fizičkog vaspitanja i, naravno, za bavljenje sportom i stvaranja svesti kod učenika za bavljenje sportom kao jednom profesionalnom disciplinom, Takođe je je značajno i za profesionalne sportiste koji žive u Gospođincima, ali naravno i u ostalim mestima Opštine Žabalj, pre svega da kroz ovakve uslove prave još bolje rezultate i na pravi način predstavljaju Opštinu Žabalj”, rekao je Čedomir Božić, predsednik Opštine Žabalj.

Sredstva za ove sportske objekte izdvojena su iz pokrajinskog budžeta, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je da su u Vojvodini prošle nedelje završeni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Subotici, te da je otvorena nova sportska hala u Sivcu.

“Za nekoliko dana počinju radovi na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu, taj posao u potpunosti finansira Pokrajinska vlada, a sledeće godine planirana je i izgradnja sportske hale u Beloj Crkvi”, najavio je Mirović.

Za izgradnju fiskulturne sale i sportskih terena na otvorenom u dvorištu gospođinačke OŠ Žarko Zrenjanin, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 40 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.