Fiskulturna sala u Gospođincima završena nakon decenije gradnje

VIDEO K9: Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima dobili su fiskulturnu salu i sportske terene na otvorenom. Salu, čija je izgradnja počela pre jedne decenije, juče su obišli predstavnici pokrajinske i opštinske vlasti.

660

Izgradnja fiskulturne sale u OŠ žarko Zrenjanin započeta je pre 10 godina, a nastavak radova usledio je pre oko godinu dana.

Deca i sportisti u Gospođincima ubuduće će imati kvalitetnije uslove za bavljene sportom, istaknuto je tokom obilaska novih objekata.

“Ovi tereni i sportska hala veoma su značajni za decu u Gospođincima, pre svega za nesmetano obavljanje časova fizičkog vaspitanja i, naravno, za bavljenje sportom i stvaranja svesti kod učenika za bavljenje sportom kao jednom profesionalnom disciplinom, Takođe je je značajno i za profesionalne sportiste koji žive u Gospođincima, ali naravno i u ostalim mestima Opštine Žabalj, pre svega da kroz ovakve uslove prave još bolje rezultate i na pravi način predstavljaju Opštinu Žabalj”, rekao je Čedomir Božić, predsednik Opštine Žabalj.

Sredstva za ove sportske objekte izdvojena su iz pokrajinskog budžeta, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je da su u Vojvodini prošle nedelje završeni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Subotici, te da je otvorena nova sportska hala u Sivcu.

“Za nekoliko dana počinju radovi na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu, taj posao u potpunosti finansira Pokrajinska vlada, a sledeće godine planirana je i izgradnja sportske hale u Beloj Crkvi”, najavio je Mirović.

Za izgradnju fiskulturne sale i sportskih terena na otvorenom u dvorištu gospođinačke OŠ Žarko Zrenjanin, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 40 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.