Fiskalne kase na pijacama

VIDEO K9: Početkom sledeće godine na snagu stupa novi Zakon o fiskalizaciji koji obuhvata i poslovanje na pijacama, što je bila i tema jučerašnjeg sastanka održanog u prostorijama JKP Tržnica u Novom Sadu.

0
130

Primena Zakona o fiskalizaciji u komunalnoj delatnosti – upravljanja pijacama bila je tema  zajedničkog sastanka radnih grupa za zakonodavstvo i robne pijace, Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” i Grupacije za pijačnu delatnost pri Udruženju za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije koji je održan u novosadskom Javno komunalnom preduzeću Tržnica.

Novi Zakon o fiskalizaciji u komunalnoj delatnosti u okviru delatnosti koje se odnose na promet robe i usluga na malo, predviđena su dva slučaja u kojima ne postoji obaveza fiskalizacije računa: trgovinu na malo izvan prodavnica tezgi i pijaca i to prodaju od strane putujućih trgovaca i uličnih trgovaca, te pijačnu prodaju sopstvenih poljoprivrednih proizvoda.

Privilegiju da ne evidentiraju promet preko fiskalnih kasa od 1. januara 2022. godine takođe gube i frizeri, kozmetičari, pogrebnici i većina preduzetnika-paušalaca koji sada ne moraju da imaju ove uređaje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.