Firmama za novu opremu država dodelila 560 miliona dinara

Malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima odobreno je u ovoj godini više od 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, namenjenih nabavci opreme i unapređenju poslovanja i proizvodnje, saopšteno je danas iz Ministarstva privrede.

454

Novac je dodeljen u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini.

Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Tih 560.774.554 dinara odobreno je za ukupno 383 privrednika, a ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara, čime je javno poziv za taj program zatvoren.

Ovaj program je jedan iz paketa ponuđenih u 2016. koja je proglašena Godinom preduzetništva. Realizuje se u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama i lizing kompanijama.

Po završetku svih aktivnosti oko realizacije programa, na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Godine preduzetništva biće objavljen spisak svih firmi koje su dobile novac po ovom programu. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.