Finansijska podrška za upis u vrtiće

VIDEO K9: Na sednici Skupštine Grada sutra će odbornici zasedati i o pitanju liste čekanja na upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

0
21

Predlog odluke o izmenama Odluke o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom usvojen je na današnjoj sednici članova Saveta za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i brigu o deci i porodici.

Ovim Predlogom odluke uređeno je da počev od 1. septembra 2024. godine, pravo na finasijsku podršku porodici sa decom upisanom u privatnu predškolsku ustanovu može da ostvari porodica čije dete ne može da se upiše u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“, zbog nedovoljnih kapaciteta ove ustanove.

Takođe, ovim Predlogom odluke uređeno je da finansijsku podršku roditelj, prema redosledu podnošenja zahteva, može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva do utvrđenog broja dece za koju se obezbeđuje finasijska podrška u radnoj godini.

Ukoliko se u toku radne godine aktom Gradskog veća Grada Novog Sada poveća broj dece za koju se obezbeđuje finansijska podrška, pravo na finansijsku podršku priznavalo bi se od prvog dana narednog meseca od dana stupanja na snagu akta Gradskog veća.

Predlogom odluke uređena je obaveza privatnih predškolskih ustanova da Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu mesečno dostavljaju izveštaj o deci koja su ispisana iz ustanove.

Prihvaćeni predlog upućen je Skupštini Grada na dalje razmatranje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.