Finansijska podrška roditeljima

VIDEO K9: Predlog odluke o pravima na finansijsku podršku u koje se, između ostalih, ubrajaju i roditeljski dodatak na prvo dete, zatim novčana pomoć za trojke i besplatan boravak u predškolskoj ustanovi, na današnjoj sednici usvojio je Savet za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i omladini.

0
614

Odlukom su utvrđena prava na finansijsku podršku porodicama sa decom, kao i načini na koje se ona ostvaruju, a za koju sredstva obezbeđuje budžet Grada Novog Sada.

“Prava na finansijsku podršku porodici sa decom su roditeljski dodatak za prvo dete, novčana pomoć za trojke, novogodišnja novčana pomoć, novogodišnji poklon, zatim besplatan boravak deteta u predškolskoj ustanovi, besplatna ishrana dece u osnovnim školama, pomoć u školovanju darovitih učenika srednjih škola i studenata i naknada troškova za vantelesnu oplodnju”, rekla je Sanja Uzelac, zamenica predsednika Saveta.

Odlukom je obuhvaćena i organizacija manifestacije “Dečija nedelja”, koja se održava jednom godišnje.

Pored ovoga, članovi Saveta razmatrali su i Godišnji izveštaj o radu i poslovanju “Apoteke Novi Sad” za 2016. godinu, u čijem poslovanju se naročito ističu poteškoće u snabdevanju osiguranika RFZO-a lekovima i pomagalima na recept.

“Zajedničke akcije Apoteke Novi Sad i Gradske uprave za zdravstvo u cilju dostupnosti zdravstvene zaštite pacijenata. Zatim tu su i teškoće u snabdevanju lekovima i ostalom robom za komercijalnu prodaju zbog velikih dugovanja Apoteke prema dobavljačima, zatim i konkurencija privatnih apoteka koje su u povoljnijem položaju nego Apooteka Novi Sad”, navela je Uzelac.

Godišnji izveštaj o radu “Apoteke” i Predlog odluke, Savet je prihvatio i uputio Skupštini grada na razmatranje za sednicu koja će biti održana u petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.