Finalni radovi na novom parku

VIDEOK 9: Novi park koji niče između Novog naselja i Detelinare biće Novosađanima na raspolaganju već u drugoj polovini ove godine, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

0
29

Konture novog parka su vidljive, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i navode da je do sada urađena mašinska soba i postavljeni ivičnjaci na pešačkim stazama.

Trenutno se izvode radovi na zalivnom sistemu i izgradnji potpornog zida za fontane, gradi se teren za boćanje i priprema podloga za dečija igrališta. Paralelno sa tim, obavljaju se i radovi na nivelaciji i humuziranju budućih zelenih parkovskih površina.

Iz Gradske uprave najavljuju i finalne radove na izgradnji dve fontane tipa „vodeno ogledalo“ u centralnom delu parka, izgradnju pešačkih mostića preko „vodenog potoka“ na ulazu u park, parkovske česme i prostora za istrčavanje pasa, postavljanje rekvizita na dva dečija igrališta, kao i montiranje urbanog mobilijara, kao što su sto za šah, klupe, korpe i slično.

U toku su i radovi na saobraćajnim površinama oko parka, saobraćajnica, pešačkih staza, parkinga i javnog osvetljenja. Podsetimo, ukupna investicija na izgradnji parka, uključujući i projektnu dokumentaciju, vredna je 286.506.991,43 dinara, a za projektovanje i izgradnju obodnih saobraćajnica opredeljeno je 165.530.687,92 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.