Finalne pripreme za prijemni na PMF-u

VIDEO K9: Sutra će biti održano poslednje predavanje okviru besplatnih priprema za prijemni ispit za buduće studente matematike i informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu.

0
827

Krajem prošle godine budući studenti PMF-a imali su priliku da krenu na besplatne pripreme za prijemni ispit na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Pripreme su privedene kraju i preostalo je još jednom podsetiti se svih oblasti koje će obuhvatiti prijemni ispit.

“Besplatne pripreme za prijemni su tradicija Prirodno-matematičkog fakulteta i Departmana za matematiku i informatiku. Postoje dugi niz godina. Mi sa pripremama krenemo zimi, još tamo u decembru i onda ovo nam je sada praktično finale pred prijemni. Odziv je uvek dosta dobar i imamo dosta srednjoškolaca iz grada, imamo dosta srednjoškolaca iz drugih škola i vole srednjoškolci da dođu. Oni tako nekako steknu osećaj kako je to biti na fakultetu, malo upoznaju fakultet, upoznaju ljude koji drže pripreme za prijemni”, rekla je Mirjana Mikalački, docentkinja na PMF-u.

Pripreme uz profesore i predavače studentima olakšavaju učenje i efikasnije su nego samostalno učenje, smatra Mikalački.

“Nekako, praksa je pokazala da su ove pripreme dosta korisne, jer prosto akcenat jeste na tim oblastima, da se ponove oblasti iz srednjoškolskog gradiva koje su relevantne za prijemni ispit i da se malo podsete, jer to je gradivo koje oni uče četiri godine i nešto im je malo bliže, ovo iz četvrtog razreda, a ovo bogami sa početka je malo dalje, pa im je, mislimo da je od velike koristi i oni tako kažu, to što dođu na te pripreme”, navela je Mikalački.

Još sutra, od 9 do 13 časova, studenti će moći da reše nedoumice uz pomoć profesora. Na PMF-u je danas rok za podnošenje prijave za polaganje prijemnih ispita, koji će za sve potencijalne studente biti održani od 28. do 30. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.