Finalisti takmičenja ”Seedstars World”

0
35

Drugu godinu zaredom Novi Sad je nacionalni domaćin najvećeg svetskog startap takmičenja „Seedstars World“ koje se održava u 85 zemalja sveta, sa mrežom od preko 3.000 investitora, što predstavlja veliku odskočnu dasku za domaće inovativne kompanije da dođu do investicije ili do željenih tržišta.

Prema rečima savetnika ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Bojana Lalića, veoma je bitno da se startap zajednica razvije i poveća broj onih ljudi koji imaju hrabrost da iznesu svoju ideju.

Ove godine na takmičenje se prijavilo 50 startap kompanija, dvostruko više nego 2019. Nakon toga vršena je selekcija u kojoj je od 25 timova izabrano pet finalsita iz cele Srbije koji učestvuju u mentorskom program „Seedstars World“.

Nacionalni pobednik, koji će Srbiju predstavljati na globalnom nadmetanju, biće izabran na takmičenju 16. novembra.

Pored toga što će predstavljati Srbiji na globalnom takmičenju, pobednik će dobiti mogućnost da osvoji putovanje u Švajcarsku i osvoji do 500.000 dolara u kapitalnim ulaganjima i drugim nagradama, a takmičarska rešenja biće predstavljena mreži od preko 3000 investitora, što im dodatno povećava šansu za razvoj biznisa.

Koliko ovo takmičenje doprinosi razvoju domaće inovativne scene govori podatak da su četiri srpska prošlogodišnja tima u finalu ostvarila prodore na inostrana tržišta sa svojim rešenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.