Filmsko veče o arhitekti Ivi Kurtoviću

VIDEO K9: Filmsko veče o osobenosti srpske moderne arhitekture 20. veka biće održano sutra u Spomen zbirci Pavla Beljanskog, u okviru izložbe o arhitekti Ivi Kurtoviću.

0
8

Projekcija dokumentarne emisije “Smisao širokog poteza” posvećene arhitekti Ivi Kurtoviću, biće održana u četvrtak, 28. oktobra, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u dva termina, od 17 i od 19 časova. Polučasovni dokumentarac snimljen je u okviru serijala javnog medijskog servisa “Moderna arhitektura u Srbiji – ličnosti i poetike” scenaristkinje Dijane Milašinović Marić, iz 2004. godine.

Kurtović je u istoriji arhitekture zabeležen kao stvaralac sa izraženim osećajem za prirodno okruženje u koje je promišljeno postavljao nove arhitektonske strukture. Autor projekta Spomen zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, poslovne zgrade na početku Knez Mihailove ulice, zgrade Osiguravajućeg društva na početku Makedonske ulice, pre svega ostao je upamćen kao projektant Narodne biblioteke Srbije.

Projekcija će biti održana u okruženju izložbe o arhitekti Ivi Kurtoviću na kojoj su predstavljeni njegova biografija i delo, a povodom 60 godina od otvaranja muzeja za javnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.