Filmovi za bicikliste

VIDEO K9: Poslednji ,,bajk friendli'' bioskop na otvorenom kod Spensa u sredu je privukao oko 250 ljubitelja ovakve vrste zabave na otvorenom. Reč je o otvorenim filmskim projekcijama koje tokom avgusta organizuje Novosadska biciklistička inicijativa.

0
352

Biciklistički bioskop ,,Raide in sinema” deo je projekta ,,Pogon 19” koji se realizuje u okviru Evropske prestonice mladih i namenjen prvenstveno mladima koji treba da se upoznaju sa načinom organizovanja bike frendly događaja.

“Ideja je da popularišemo korišćenje bicikla za neke svakodnevne stvari, pa čak i za izlazak u grad, da prosto pravimo događaje da budu bike friendly”, rekao je Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative.

Biciklistički bioskopi su deo tog projekta. Reč je o projekcijama na otvorenom u okviru kojih su sugrađanima do sada prikazana 4 holandska filma na stepeništu kod Spensa.

“Što se tiče biciklističkih bioskopa, oni su samo deo tog projekta, organizujemo i biciklističke vožnje, upoznajemo se uopšte sa pričom o biciklu, kako možemo da ga koristimo svaki dan u gradu i trudimo se da to približimo mladima”, naveo je Trifković.

Ove besplatne projekcije na programu su sredom od 21 čas, a u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi planiraju da ih organizuju do kraja ovog meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.