Film o Miroslavu Čangaloviću u SNP-u

VIDEO K9: Premijera filma ,,Čangalović: priča o operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću“ biće održana u nedelju, 21. aprila, na sceni Pera Dobrinović u Srpskom narodnom pozorištu.

0
24

U nedelju, 21. aprila, na sceni Pera Dobrinović u Srpskom narodnom pozorištu premijerno će biti prikazan dokumentarni film ,,Čangalović: priča o operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću“.

Miroslav Čangalović bio je najveći bas Opere Narod­nog pozorišta u njeno zlatno doba, od 50-ih do 70-ih go­dina prošlog veka, za života je ostvario 90 uloga u 68 opera.

Nastupio je u 754 predstave na beogradskoj sceni i u 290 predstava na 70 svetskih operskih scena; ukupno je održao preko 3160 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Ovenčan je brojnim priznanjima i nagrada­ma širom sveta, svrstan u red viteza umetnosti Francuske i svrstan u nacionalno blago Rusije.

Producentkinja i rediteljka filma, Nada Savić, koja je zajedno sa glumcem Grigorijem Jakišićem radila na scenariju za film, istakla je da se pored brojnih profesionalnih ostvarenja, Čangalović istakao kao veliki humanista, dobar i posvećen čovek.

Premijeru filma organizuju Srpsko narodno pozorište, Matica srpska i Zavičajno udruženje ,,Glamočko kolo“ iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.