FIFA POKRENULA ISTRAGU PROTIV ŠIMUNIĆA ZBOG USTAŠKIH PAROLA

(VIDEO K9) Skandalozni ispad hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića koji je pobedu svog nacionalnog tima protiv Islanda na Maksimiru "krunisao" ustaškim povicima, naišao je na ogromnu osudu hrvatske javnosti, a FIFA je potvrdila da je protiv hrvatskog reprezentativca pokrenula istragu.

680

Ustaške parole Josipa Džoa Šimunića nakon plasmana Hrvatske na Svetsko prvenstvo i dalje su tema broj jedan u hrvatskim medijima, a dva dana nakon utakmice sa Islandom, FIFA je i zvanično otvorila istragu protiv 35-godišnjeg fudbalera.

Podsetimo, on je nakon utakmice trečeći stadionom u mikrofon uzviknuo nekoliko puta “za dom”, a navijači uzvratili “spremni”, a predsednika Hrvatske Ivu Josipovića nije briga da li će i koliko biti kažnjen. On je istakao da je ovakav gest za svaku osudu, jer je fudbal više od sporta.

”Je li gospodin Šimunić ušao u kažnjivu zonu, jer znamo da je izražavanje ili propagiranje totalitarnih režima i zločinačkih režima kažnjivo, ja o tome ne mogu reći, ali da je reč o potpuno neprimerenom potezu o kojem doista moraju razmisliti u Fudbalskom savezu, ako žele imati verodostojnost, to je tačno”, izjavio je Josipović.

[quote_box_center] Šimunića je oštro kritikovao i legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević rekavši da ”Šimunić nema pojma šta je NDH, ko su bili Ante Pavelić, Artuković, Luburić i drugi i što su radili”, kao i da oni koji skandiraju ”Za dom spremni” samo žele da provociraju. [/quote_box_center]

Ipak, Šimunića je na društvenoj mreži Fejsbuk podržalo 25 hiljada ljudi, a tim povodom, ugledni hrvatski novinar Boris Dežulović je napisao: “Nije važan Šimunić. Šta je sa onih 30.000 ljudi koji su salutirali zajedno sa njim”?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.