Festival zaštite i očuvanja vode

VIDEO K9: Festival posvećen zaštiti i očuvanju vode i vodnih resursa "Water Fest 2021" i ove godine Novosađanima nudi različite zabavno-edukativne aktivnosti.

0
18

„Water Fest“ je festival vode i proizvoda od vode koji se organizuje već sedmu godinu u našem gradu.

Ideja je da se sugrađanima, a posebno mladima, na inovativan i interesantan način, približe problemi sa kojima se čovečanstvo susreće kada su u pitanju voda i njena upotreba, navode „Iženjeri zaštite životne sredine“

Igor Jezimirović ističe da je jedan od najvećih problema zaštite i očuvanja voda, nedostatak pijaće vode s kojima građani Zrenjanina imaju problem dugi niz godina, a kako navodi, i naši sugrađani su zbog nedavne restrikcije vode, upoznali isti problem.

Jezdimirović kaže da je kvalitet pijaće vode u Novom Sadu veoma dobar i mikrobiološki ispravan, ali dodaje, da nažalost većina u Vojvodini, nema tu privilegiju. Tim problemom, ističe Jezdimirović, treba da se pozabave lokalne samouprave, kao i sami građani

Kao i prošle godine, za sve koji vole da provere svoje znanje i nauče nešto novo, od 9. do 23. avgusta biće organizovan kviz o vodi i vodnim resursima. Pitanja će biti postavljana na stranici “WATER FEST”-a na društvenoj mreži Facebook, a osobu koja prva tačno odgovori očekuje prigodna nagrada.

Program Festivala sugrađani mogu pratiti putem Facebook stranice Waterfestserbia.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.