Festival samoorganizovanja u CK13

VIDEO K9: Omladinski centar CK13 organizuje Festival samoorganizovanja u periodu od 31. avgusta do 3. septembra. Festival je posvećen samoorganizovanju čiji je temelj u ličnoj i društvenoj odgovornosti, zajedništvu, poverenju i solidarnosti.

0
395

Tokom četiri dana trajanja Festivala samoorganizovanja, biće priređen raznovrstan program kroz radionice, prezentacije, promocije, predavanja i diskusije.

“Festival je zamišljen da funkcioniše kroz nekoliko programskih linija. Imamo muzički program, zatim radionice, predavanja, prezentacije i takođe biće instalirano nekoliko punktova ovde u samom centru koji će funkcionisati tokom celog festivala. Festival je posvećen malim strategijama, zatim organizacijama koje se baziraju na samoodrživosti, na solidarnosti i posvećen je tome da se oni sretnu, da se na neki način udruže, povežu i da nastave saranju u budućnosti”, rekao je Đorđe Majstorović, PR CK13.

Planiran je niz kreativnih radionica pod nazivom Zeleni alati, zatim grafiti radionice, radionice VJinga, ali i predstavljanje publikacija i predavanja na temu alternativne ekonomije. Festival će okupiti brojne organizacije, inicijative i pojedince, kako iz gradova Srbije, tako i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Dolazi nam u goste Zelena omladina iz Beograda koja će održati radionicu aktivističkih stensila i na toj radionici će se fokusirati na takve simbole i parole koji karakterišu tu borbu za ljudska, životinjska prava, feminizam, egoaktivizam i ujedno će članovi Zelene omladine Srbije predstaviti svoj portal koji su pokrenuli koji se bavi temama iz političke ekologije. U subotu dolazi nam u goste članica iz Zelene mreže aktivističkih grupa iz Zagreba i oni će voditi radionicu izrade prirodne kozmetike”, navela je Hana Kukučka iz CK13.

Festival će početi 31. avgusta u 14 časova. Naredna tri dana program će počinjati od 12 časova, dok će posetioci u muzičkom programu moći da uživaju svake večeri od 22 časa.

Ulaz na sve programe je besplatan, a bendove koji nastupaju, posetioci će moći da podrže dobrovoljnim donacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.