Festival nauke i obrazovanja na UNS-u

VIDEO K9: Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu biće održan 18. i 19. maja u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu, gde će za posetioce biti priređen raznovrsan edukativni i interaktivni program.

215

Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu obeležiće naredni vikend u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Raznovrsan program festivala obuhvata više od 60 radionica iz tehničko-tehnoloških, prirodno- matematičkih, društvenih i medicinskih nauka, kao i umetničkih radionic

a.

“U okviru ovih 70 radionica prikazaće se one najzanimljivije naučne discipline koje se razvijaju ne samo na univerzitetu u novom sadu, mi ove godine imamo i kolege iz japana, iz nemačke, koji će zajedno sam nama pokazati određena popularna naučna istraživanja”, rekao je prof. dr Stevan Stankovski sa FTN-a.

Cilj ove manifestacije jeste promocija nauke, uz predstavljanje savremenih naučnih distignuća i aktuelnih istraživanja u svetu i kod nas. U realizaciji festivalskog programa učestvuju fakulteti i instituti Univerziteta u Novom Sadu kao i gosti Festivala, a tokom oba dana biće održani i Dani otvorenih vrata Univerziteta.

“Ovogodišnje radionice su kao i niz proteklih godina postavljene tako da posetioci aktivno imaju priliku da učestvuju ovim radionicama, i mislim da je to najbolji način da se upoznaju sa nečim, istovremeno zavole i savladaju određene zadatke a uz savlađivanje zadataka dobijaju određene veštine koje će im u kasnije u daljem odlučivanju pomoći”, naveo je Stankovski.

Jedanaesti po redu Međunarodni festival nauke i obrazovanja jedna je od najznačajnijih manifestacija u svetu nauke na ovim prostorima, koji svake godine poseti oko 14 hiljada ljudi iz čitave Srbije. Njegov značaj prepoznala je i Turistička organizacija Novog Sada, koja želi da Međunarodni festival nauke i obrazovanja uvrsti u jedan od događaja po kojima bi Novi Sad bio prepoznat daleko van granica naše zemlje.

“Ono što bih takođe želeo da kažem da smo ove godine dobili zvaničnu informaciju da Turistička organizacija Novog Sada želi da Međunarodni festival nauke i obrazovanja postavi kao jedan od događaja po kojima će ovaj grad, pokrajina i Srbija biti prepoznati. Mislim da je to jedan od pokazatelja kako se u prethodnih 11 godina uspešno radilo”, dodao je Stankovski.

Organizator Festivala je Univerzitet u Novom Sadu, a generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Manifestacija će tokom vikenda biti otvorena od 10 do 18 časova, uz besplatan ulaz za ljubitelje nauke i obrazovanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.