Festival mentalnog zdravlja od 10. oktobra

VIDEO K9: Od 10. do 20. oktobra u našem gradu biće održan Festival mentalnog zdravlja.

0
16

Festival mentalnog zdravlja, skup događaja namenjen promociji mentalnog zdravlja pojedinca i društva, održava se u Novom Sadu tradicionalno od 2016. godine uz koordinaciju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Ustanove, organizacije i pojedinci koji se bave zaštitom i unapređenjem mentalnog zdravlja učestvovaće i ove godine u ovoj manifestaciji od 10. do 20. oktobra, tokom koje će ponuditi veliki broj besplatnih psiholoških sadržaja na nekoliko lokacija u Novom Sadu i okolini.

Festival je nastao 2016. godine kao proširenje aktivnosti na obeležavnju 10. oktobra,  Svetskog dana mentalnog zdravlja. 

Ovogodišnji moto je Kultura i mentalno zdravlje i ima za cilj da osvetli bitne aspekte o povezanosti kulture i mentalnog zdravlja.

Volonteri Centra Srce takođe su deo ove inicijative i u okviru ovogodišnjeg Festivala organizovaće tri događaja koji se bave ovom temom, okrugli sto Kultura dobročinstva, radionicu Kultura slušanja i tribinu Kultura brige o mentalnom zdravlju na radnom mestu.

Pre Festivala, na sajtu Centra Srce biće dostupne prijave za obuku za volontiranje u ovom centru, a obuka počinje od 8. oktobra.

Ove godine će Festival po prvi put biti organizovan i u Subotici prema istim principlima i kriterijumima kao i u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.