Festival meda održan u Zrenjaninu

VIDEO K9: U Novom sadu sutra će biti dodeljena priznanja i sertifikati 2. Međunarodne senzorne ocene kvaliteta meda u organizaciji Klastera „Panonska pčela“, koja je ove godine imala više od 90 učesnika. A veliki broj pčelara okupio je i tradicionalni Festival meda koji je prošle sedmice održan u Zrenjaninu.

0
269

Članovi društva pčelara ,,Akac’’ iz Mužlje i ,,Milivoj Bugarski’’ iz Zrenjanina organizovali su ove godine tradicionalni, 14. po redu Festival meda na Trgu slobode.

Manifestacija ima za cilj privredni, edukativni i kulturno-zabavni karakter. Festival je i ove godine okupio značajan broj pčelara i proizvođača više vrsta meda sa teritorije cele Srbije.

Ispred Pčelarskog društva ,,Milivoj Bugarski’’ obratio se Dušan Marinkov koji je rekao nešto više o samoj organizaciji festivala meda.

O trenutnoj situaciji u pčelarstvu i pčelinjacima u Vojvodini govorio je Radomir Vlačo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine koji je istakao da je u toku završna faza spremanja pčelinjaka za zimu.

Tokom tri dana trajanja manifestacije, posetioci će biti u prilici da posete prodajnu izložbu pčelinjih proizvoda, pribora i opreme za pčelarstvo. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.