FEST u Kulturnom centru Novog Sada

VIDEO K9: Od 26. februara do 7. marta u Kulturnom centru Novog Sada u okviru manifestacije “Film 2018.” biće prikazana 23 filma, a povodom predstojećeg ovogodišnjeg FEST-a u Beogradu.

310

„Film 2018” ne predstavlja deo predstojećeg beogradskog FEST-a, istaknuto je na predstavljanju programa 47. po redu filmske manifestacije u Kulturnom centru, jer se dešava u Novom Sadu.

Prema rečima Đorđa Kaćanskog, urednika filmskog programa KCNS, od 26. februara do 7. marta, u bioskopskoj sali KCNS-a biće prikazano 19 dugometražnih filmova, kao i četiri kratkometražna čiji su autori studenti Akademije umetnosti.

Pred publikom u Novom Sadu naći će se „Skver” u švedsko-nemačko-francusko-danskoj koprodukciji, te američki filmovi „Oblik vode” i „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, a sam festival u KCNS-u otvoriće remek-delo animacije iz Danske pod nazivom „Neverovatna priča džinovske kruške”.

Kaćanski je naglasio da se “Film 2018” može pohvaliti izuzetno kvalitetnom filmskom opremom koja garantuje kvalitetnu projekciju. Pri odabiru filmova vođeno je računa da budu obuhvaćeni mnogi aspekti ovogodišnjeg FEST-a.

U nezvaničnom delu programa „Film 2018” u KCNS-u, u petak, 23. februara, predviđena je projekcija osvežene kopije kultnog filma Žike Pavlovića „Kad budem mrtav i beo” koji je jedan od hitova ovogodišnjeg festivala u Berlinu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.