Februarska nagrada prof. dr Vladimiru Petroviću

VIDEO K9: Prof. dr Vladimir Petrović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložen je za dobitnika Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2020. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

0
178

Prof. dr Vladimir Petrović, epidemiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu laureat je Februarske nagrade za 2020. godinu, odlučili su danas članovi skupštinske Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

Februarska nagrada se sastoji od simbola grada Novog Sad, golubice, kao i novčanog dela u iznosu od 130 hiljada dinara.

Inicijativu da ovo visoko gradsko priznanje dobije prof. dr Vladimir Petrović podneli su Medicinski fakultet i PU „Radosno detinjstvo“, uz obrazloženje da dr Petrović pripada grupi vodećih stručnjaka Medicinskog fakulteta, kao i da je, između ostalog, autor i koautor više od 90 naučnih i stručnih radova i publikacija, od kojih je preko 40 na SCI listi vodećih svetskih časopisa.

Prof. dr Petrović je bio član brojnih radnih grupa i komisija Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, gde je dao značajan doprinos u borbi protiv zaraznih bolesti u Novom Sadu, Vojvodini i zemlji u celini, učestvovao je i vodio epidemiološku službu Vojvodine u najvećim epidemijama u poslednjih 10 godina.

Februarsku nagradu Skupština Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Konačnu odluku o dobitniku Nagrade daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici gradskog parlamenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.