Februarska nagrada dr Tihomiru Vejnoviću

VIDEO K9: Profesor dr Tihomir Vejnović dobitnik je prestižnog gradskog priznanja, Februarske nagrade za 2017. godinu, odlučili su odbornici danas na svečanoj sednici gradskog parlamenta. Priznanje će doktoru Vejvoviću biti uručeno 1. februara, na Dan grada.

0
618

Februarska nagrada Grada Novog Sada za 2017. godinu biće uručena profesoru doktoru Tihomiru Vejnoviću, novosadskom lekaru, specijalisti ginekologije i akušerstva i subspecijalisti perinatologije, redovnom profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i upravniku Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine.

“Mislim da je predloženi kandidat ličnost koja zadovoljava sve ono što se pretpostavlja da dobitnik najvećeg gradskog priznanja ima. Droktor Tihomir Vejnović je ugledni građanin ovog grada, a poznati i priznati lekar, posebno u jednoj oblasti angažovan koja je od prvorazednog značaja kada pričamo za svaku zajednicu pa time i za našu, radi se o rađanju”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

 

“Mi srpski radikali uvažamo znanje, zvanje, priznanja i naučna dostignuća profesora Vejnovića. Ono što nas srpske radikale presudno motiviše da podržimo predlog da dr Vejnović dobije nagradu je činjenica da je u pitanju čovek koji već drugi put nalazi se na čelu najvažnije institucije”, naveo je Đurađ Jakšić, SRS.

Najviše gradsko priznanje, kako je navedeno u odluci, dodeljeno je Vejnoviću za istaknuti akademski i klinički angažman sa međunarodno priznatim rezultatima rada u zdravstvu, izuzetan doprinos naučnoistarživačkoj delatnosti u medicini i ostvarena vizionarska dostignuća u novim zdravstvenim tehnologijama i organizaciji zdravstvene zaštite.

Novčani deo Februarske nagrade od 130.000 dinara obezbeđen je i gradskog bužeta. Ova nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.