FBI u Beogradu?

VIDEO K9: Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i delegacija američkog Federalnog istražnog biroa Ministarstva pravde razgovarali su o mogućnosti otvaranja kancelarije FBI u Beogradu.

527

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i rukovodilac američkog Federalnog istražnog biroa Ministarstva pravde za region Evro-Azije Stiven Hersem, koji predvodi delegaciju, ocenili su da je saradnja MUP-a i FBI izuzetno dobra i da će u oblasti razmene podataka i policijske saradnje biti dodatno unapređena upućivanjem agenta FBI za viskotehnološki kriminal u Beograd, koji je stupio na dužnost oktobra ove godine.

Upoznavši predstavnike FBI sa bezbednosim izazovima sa kojima se suočava Srbija, Stefanović je zatražio podršku FBI u borbi protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i odlaska državljana Srbije na ratišta u Siriji i Iraku. Na sastanku je bilo reči i o nastavku obuke policijskih službenika MUP-a i podrške FBI u dostizanju standarda i najboljih praksi službi za sprovođenje zakona u SAD, kao i o mogućnosti susreta Stefanovića i direktora FBI Džejmsa Kameja. Hersem je, kako je saopšteno, pohvalivši saradnju FBI i MUP-a, naglasio posvećenost srpske policije borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije FBI za Balkan sa sedištem u Sarajevu Luis Kasada, a delegacija te institucije sastala se i sa predstvanicima Direkcije policije sa kojima su razgovarali o operativnom aspektu saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.